ΑΡΧΙΚΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ

Σκοπός του Φ.Σ. «ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ» σύμφωνα με το άρθρο 2 του Καταστατικού είναι η ανάπτυξη  αγαθοεργού δράσης  και συγκεκριμένα η ίδρυση και λειτουργία Ιδρυμάτων πρόνοιας αναξιοπαθούντων  ανθρώπων.

Στην Πάτρα από το 1973 λειτουργεί υπό την αιγίδα του Φιλανθ. Σωματείου. «ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ» το Άσυλο Χρονίων Παθήσεων  Παίδων, «ΓΑΛΗΝΗ  ΑΝΑΠΗΡΩΝ  ΠΑΙΔΩΝ» το οποίο   παρέχει κλειστή περίθαλψη σε άτομα από όλη την Ελλάδα  ενώ η δυναμικότητά του είναι για   79 και διοικείται από 7μελές άμισθο  Διοικητικό Συμβούλιο  με τριετή θητεία.

Το  Ίδρυμα «ΓΑΛΗΝΗ  ΑΝΑΠΗΡΩΝ  ΠΑΙΔΩΝ»  έχει σαν σκοπό,  υλοποιώντας το παραπάνω άρθρο,  να συνδράμει τις οικογένειες , κυρίως τις πολύτεκνες , αναλαμβάνοντας  το βάρος της ανατροφής παιδιών  με τόσο σοβαρά προβλήματα   και  απαλλάσσοντάς τες κατ’ επέκταση από το κοινωνικό στίγμα που επηρεάζει τη φυσιολογική ανάπτυξη των υπολοίπων παιδιών της οικογένειας. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε.

Λειτουργεί 2 τμήματα: ένα (1) τμήμα ανηλίκων που δέχεται παιδιά ηλικίας 1-18 ετών με βαρειές νοητικές και σωματικές αναπηρίες και ένα (1) τμήμα ενηλίκων που δέχεται αποκλειστικά τα παιδιά του τμήματος ανηλίκων όταν ενηλικιωθούν. Η εισαγωγή γίνεται είτε με αίτηση των γονέων, είτε με εισαγγελική παραγγελία, ή μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών των νοσοκομείων (παιδιά που γεννιούνται στα νοσοκομεία ή τα πηγαίνουν για περίθαλψη και εγκαταλείπονται εκεί).

Παρέχει  εντελώς δωρεάν ( δεν ζητά καμία οικονομική συνδρομή από τους οικείους ) διαμονή , τροφή , ιατρική φροντίδα, φαρμακευτική αγωγή σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών. Εφαρμόζει  προγράμματα φυσικοθεραπείας, εργασιοθεραπείας  καθώς επίσης καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης  ενός εκάστου παιδιού  που λόγω των σοβαρών αναπηριών τους αδυνατούν να φάνε μόνα τους, να πιουν νερό,  να πάνε στην τουαλέτα  και επί 24ώρου βάσεως ευρίσκονται με πάνες ακράτειας  οι οποίες υποχρεωτικά αλλάζονται 4 φορές την ημέρα  και όσες  άλλες φορές χρειασθεί.

Με το ειδικό λεωφορείο για ΑΜΕΑ (δωρεά της Νομαρχίας Αχαΐας), μπορούν να μετακινούνται 13-15 παιδιά και λαμβάνουν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες

Σε συνεργασία δε με το Σύλλογο «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» εφαρμόζονται προγράμματα ψυχαγωγίας για όσα παιδιά είναι δυνατή η μετακίνηση τους,  όπως ολιγοήμερες διακοπές σε ξενοδοχεία της περιοχής κατά την θερινή περίοδο, συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων, ημερήσιες εκδρομές , γεύματα σε εστιατόρια ή σε  σπίτια μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος από συμπολίτες μας.

Κάθε Τρίτη στην αίθουσα  αναψυχής του Ιδρύματος με ευθύνη  του Συλλόγου «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ»  παρέχονται μαθήματα χειρισμού Η/Υ  τόσο στα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ ΑΓΑΠΗΣ ( όσα είναι σε θέση να  τα παρακολουθήσουν ) όσο και σε παιδιά που μεταφέρονται με τα αυτοκίνητα  της ΚΙΒΩΤΟΥ ΑΓΑΠΗΣ και της  ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ από τα σπίτια τους .

Στη συνέχεια προβάλλονται  video από τις δραστηριότητες των δύο Συλλόγων, ταινίες  και παρέχεται φαγητό σε όλα τα παιδιά του προγράμματος.

 
Ροή ειδήσεων – in.gr
Όλες οι ειδήσεις - Ολοκληρωμένη κάλυψη ειδήσεων
ΣΥΝΔΕΣΗ



ΕΝΗΜ. ΔΕΛΤΙΟ










ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα54
mod_vvisit_counterΧθές114
mod_vvisit_counterΤρέχουσα Εβδομάδα168
mod_vvisit_counterΠροηγ.Εβδομάδα665
mod_vvisit_counterΤρέχων Μήνας1798
mod_vvisit_counterΠροηγ.Μήνας2906
mod_vvisit_counterΣυνολικά458613
Διαφήμιση